Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

laurenti's picture

GNOME 3.26 Released

The GNOME Project is excited to announce the release of version 3.26, the latest version of GNOME 3. The new version is the result of six months’ hard work by the GNOME community, and comes packed with improvements and new features.

Lajmërimi i plotë...

Desktop Environment: 
laurenti's picture

Informacion shërbimi

Kohët e fundit është shtuar tepër veprimtaria e spamers dhe përpjekjet e llojeve të ndryshme për hyrje jo korrekte në sitin tonë. Për këtë arsye është ngritur niveli i kontrollit në fazat e ndryshme të aktiviteteve në sit e, në menyrë të veçantë në proçedurat e regjistrimit apo të identifikimit në sit.

laurenti's picture

Debian 7.0: bëhet e njohur data e lëshimit

Sipas traditës, periudha e zhvillimit për lëshimin e një versioni stabël Debian është më e gjatë se për shpërndarjet e tjera linux. Debian 6.0, e njohur me emrin në kod si Squeeze, në fakt është lëshuar në Shkurt 2011 pra, më shumë se dy vjet më parë. Sot ekipi i Debian bën të njohur datën e lëshimit të Debian-it të ri 7.0: 5 Maj.

Wheezy, është ky emri i versionit të shtatë Debian, prej disa kohësh ka qenë në gjendjen feature freeze dhe më së fundi është gati për tu shpalosur në versionin e ri stabël dhe përfundimtar.

Forume: 
Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

Welcome Xen as a Linux Foundation Collaborative Project

Today we’d like to welcome Xen as the newest Linux Foundation Collaborative Project.

The Xen Project is 10 years-old this week, and its contributors have doubled in the last few years. Xen usage continues to grow and today the project is being deployed in public IaaS environments by some of the world's largest companies.

Additionally, the Xen Project has adopted mainline kernel development practices and is progressing ever closer to the mainline kernel community. As of Linux kernel version 3.0, Linux can run unmodified as a Xen host or guest.

Forume: 
Lajme & Lajmërime: 
laurenti's picture

AlbLinux në Drupal 7

AlbLinux sapo ka kryer me sukses përditësimin e sistemit CMS të përdorur.
Për shkak të strukturës së vjetër në përdorim, proçesi i kalimit në versionin e ri mori më tepër kohë nga sa ishte planifikuar.
Çfarë mungon akoma:

Internet: 
Open Source: 

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS