Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

penguin's picture

Pak nga eksperinca ime me Linux - Debian Distros

E kam filluar me Linux diku nga viti 2000. Mbaj mend qe atehere kam blere nje CD ne nje reviste kompjuteri dhe ne te ishte Linux Mandrake. E instalova por nuk i dhashe rendesi, Vazhdova te perdor Windows. MS DOS e kam perdorur qe ne 1990. Pak me vone do kem provuar Turbo Linux por nuk ngeca as tek ky.. Me vone ( mbase 2002) gjeta CD e Red Hat dhe e instalova , por prape u ktheva ne Windows. Dhe keshtu vazhdova me Windows duke testuar here pas here ndonje Linux (Ubuntu apo Mint, etj.). Ca kohe (diku ne 2011 ) luaja me Puppy Linux ....

Forume: 
Desktop Environment: 
laurenti's picture

Apollo 11 in Real Time

Nuk e di sa nga ju kanë përjetuar direkt një nga misionet më emocionues të njerëzimit, zbritjen në Hënë: unë jo sigurisht.

Forume: 
laurenti's picture

IBM: 34 miliard për Red Hat

Përfundon blerja e Red Hat nga ana e IBM. Operacioni ishte tashmë i njohur që prej tetorit të vitit të kaluar, nga një njoftim për shtyp që bënte të njohur edhe sasinë e investimit ekonomik vënë në dipozicion: 34 miliard dollarë. Një shifër me të vërtetë e stërmadhe (e treta në madhësi për operacione të ngjashme), me të cilën grupi i Armonk investon në menyrë të vendosur drejt cloud hibrid.

Administratori i deleguar i Red Hat, Jim Whitehurst, do të vazhdojë të udhëheqë ndërmarrjen, por do të marrë pjesë tek management i IBM duke pasur si referues direkt Ginni Rometty (CEO).

Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

Lëshohet Debian 10 "buster"

Mbas 25 muajsh zhvillimi, projekti Debian me krenari prezanton versionin e ri stabël 10 (emri në kod "buster"), që do të suportohet në 5 vjetët e ardhshëm falë punës së kombinuar të grupit për sigurinë Debian dhe grupit Debian Long Term Support (suporti i përzgjatur Debian).

Debian 10 "buster" përfshin aplikativë dhe ambiente të ndryshëm Desktop. Midis të tjerëve tani përfshihen këto ambiente desktop:

Forume: 
Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

GNOME 3.32 Released

The latest version of GNOME 3 has been released today. Version 3.32 contains six months of work by the GNOME community and includes many improvements, performance improvements and new features.
Lajmërmi i plotë ...

Desktop Environment: 

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS