You are here

Lajme & Njoftime

Lajmet e fundit

laurenti's picture

Debian 12.3 image release delayed

Due to an issue in the ext4 file system with data corruption in kernel 6.1.64-1, we are pausing the planned Debian 12.3 point release images for today while we attend to fixes.
Please do not upgrade any systems at this time, we urge caution for users with UnattendedUpgrades configured.

Për më tepër, këtu.

Forume: 
Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

Lëshohet Debian 12 "bookworm"

Mbas 1 viti, 9 muajsh e 28 ditësh me zhvillime, projekti Debian është krenar në prezantimin e versionit të ri stabël 12 (emri në kod "bookworm").

"bookworm" do të suportohet për 5 vjetët e ardhshëm, falë punës së kombinuar të grupit për sigurinë e Debian dhe të grupit Debian Long Term Support.

Në përputhje me vendimin e përgjithshëm të 2022 në lidhje me firmware jo të lirë, është shtuar një seksion i ri në arkiv që mundëson veçimin e firmware jo të lirë nga paketët e tjerë jo të lirë:

Forume: 
Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

Lëshohet Debian 11 "bullseye"

Mbas 2 vitesh, 1 muaji dhe 9 ditë zhvillimi, projekti Debian prezanton versionin e ri stabël 11 (emri në kod "bullseye"), që do të suportohet për 5 vitet në vijim falë punës së kombinuar të Debian Security team dhe Debian Long Term Support team.

Lajmërimi i plotë (në anglisht) mund të lexohet tek faqja zyrtare e Projektit Debian.

Forume: 
Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

IBM: 34 miliard për Red Hat

Përfundon blerja e Red Hat nga ana e IBM. Operacioni ishte tashmë i njohur që prej tetorit të vitit të kaluar, nga një njoftim për shtyp që bënte të njohur edhe sasinë e investimit ekonomik vënë në dipozicion: 34 miliard dollarë. Një shifër me të vërtetë e stërmadhe (e treta në madhësi për operacione të ngjashme), me të cilën grupi i Armonk investon në menyrë të vendosur drejt cloud hibrid.

Administratori i deleguar i Red Hat, Jim Whitehurst, do të vazhdojë të udhëheqë ndërmarrjen, por do të marrë pjesë tek management i IBM duke pasur si referues direkt Ginni Rometty (CEO).

Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

In Memoriam: Ian Murdock

Një lajm që me të vërtetë na trishton...

With a heavy heart Debian mourns the passing of Ian Murdock, stalwart proponent of Free Open Source Software, Father, Son, and the 'ian' in Debian.

Më tepër, këtu.

Forume: 
Sisteme Operativë: 

Faqet

Subscribe to RSS - Lajme & Njoftime