Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

laurenti's picture

Debian Lenny arrin në shtator

[img_assist|nid=1279|title=|desc=|link=none|align=left|width=82|height=100] Project maintainer i Debian, Luk Claes, ka njoftuar fillimin e fazës së testimit të Lenny, lëshimi i të cilit është parashikuar për në shtator.
Pra Debian ka hyrë në fazën "freeze", që do të thotë që zhvilluesit tashmë kanë vetëm pak ditë kohë për të paketuar aplikativët e tyre, aplikativë që do të vihen në dispozicion për versionet e ardhshëm të Debian dhe Ubuntu.

Forume: 
laurenti's picture

Lëshohet Firefox3

[img_assist|nid=1288|title=|desc=|link=popup|align=left|width=100|height=97] Dje (17/06) është lëshuar versioni 3 i shfletuesit më të mirë web për Linux, Windows e Mac.

Shkarkimi në gjuhën e dëshiruar mund të kryhet nga siti zyrtar ose direkt në versionin në gjuhën shqipe në adresat në vijim:

laurenti's picture

Lëshohet Plone 3.1.1

[img_assist|nid=1289|title=|desc=|link=none|align=left|width=100|height=23]Lëshohet Plone 3.1.1; të rejat kanë të bëjnë me lloje të rinj portlet, përmirësime për OpenID e RSS, nivelin e sigurisë e shumë të tjera.
Një prej objektivëve kryesorë të versionit 3.1 është lehtësimi i proçedurës së përditësimit të Plone 3.0, por edhe duke shtuar përmirësimin e sigurisë dhe një infrastrukturë efikase për programuesit.

laurenti's picture

Lëshohet Fedora 9

[img_assist|nid=1290|title=|desc=|link=popup|align=left|width=100|height=33] Projekti Fedora sapo ka lëshuar versionin e ri 9 të Fedora, emri në kod Sulphur. Sipas shënimeve të lëshimit të rejat dhe përmirësimet janë të shumta (e besoj që të apasionuarit e kësaj shpërndarje do të kenë mundësinë ta konfermojnë) e mund të lexohen tek faqja përkatëse e sitit web të Projektit Fedora.

laurenti's picture

Kujdes, përdoruesit e Debian! Rigjeneroni kyçin tuaj .ssh/id_rsa !!!

Sapo është zbuluar një problem i rëndë sigurie lidhur me kyçet identifikues/shënues krijuar me openssl (duke filluar nga versioni 0.9.8c-1, 17-09-2006).

Problemi është specifik për Debian (apo të derivuar) dhe nuk prek shpërndarjet e tjera Linux. Preken nga ky problem kyçet SSH, kyçet OpenVPN, kyçet DNSSEC, kyçet e krijuar për përdorim në çertifikatat X.509 dhe kyçet e seancave të përdorur për lidhjet SSL/TLS. Nuk preken kyçet e krijuar me GnuPG ose GNUTLS.

Përditësimi i zakonshëm i sistemit do të instalojë pakot e korrigjuara të OpenSSL (0.9.8c-4etch3 për versionin stabël etch dhe duke filluar nga versioni 0.9.8g-9 për lenny e sid).

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS