You are here

Ditari i laurenti

laurenti's picture

ATI drivers me Xorg 7.0

Shumë nga përdoruesit e Debian/Sid, do të kenë vënë re, pas një upgrade të sistemit, kalimin në xorg 7.0.14.
Do t'a kenë vënë re me siguri ata që përdorin skedat video ATI: driver-ët (pronësorë ose jo) për këto skeda nuk funksionojnë më me këtë version (kërkojnë xorg deri në versionin 6.9).
Si i bëhet?
Ja dhe zgjidhja e përkohshme (deri sa të lëshohen drivers e ri për këtë version):
Duke parë që Ubuntu Dapper përdor prej kohe xorg 7.0, përse të mos provojmë drivers e tyre :-)

Ok, fillojmë:
Për ata që nuk kanë të instaluar instrumentët e nevojshëm, instalojmë çfarë na duhet:

laurenti's picture

SVN + statistika për përkthimet në shqip të GNOME

Sot gjeta pak kohë të "luaj" me script-in e ri të krijuar për faqen e statistikave të KDE nga Nicolas Ternisien.Me pak ndryshime, përshtatet mirë dhe për statistikat e përkthimeve në shqip të GNOME.
M.q.s. script-i përdor SVN (Subversion Version Control), m'u desh të konfiguroj edhe svn në server (normalisht përdor cvs): nuk di çfarë të them,,,i meriton të gjitha fjalët e mira që kisha dëgjuar.
debian mjaftojnë 5 minuta për t'a instaluar dhe konfiguruar.
Dhe ja rezultati i punës:

  • Përkthimet për GNOME mund të shkarkohen me lehtësi nga svn. P.sh. për të shkarkuar përkthimet për versionin stabël gnome-2.14 nga svn, veprohet si në vazhdim...
laurenti's picture

Instalimi i Drupal CMS në shqip.

Seksioni i udhëzuesve tek AlbLinux është pasuruar me një udhëzes të ri praktik mbi instalimin bazë të CMS Drupal.Udhëzuesi është shkruar për sistemet operativë GNU/Linux por, konceptet vlejnë edhe për sisteme të tjerë operativë.Një version i përshtatshëm për printim, në këtë adresë.Figurat e marra gjatë instalimit, mund të shihen tek Galeria e AlbLinux.

laurenti's picture

GNOME 2.14 në Debian SID

Duke filluar nga dita e djeshme, pjesa më e madhe e paketave të GNOME 2.14 gjendet në Debian Sid.

Ja file i sources.listapt që jam duke përdorur:

/etc/apt/sources.list

deb file:/opt/cache/apt-build/repository/ apt-build main

####################################################################
# Experimental
####################################################################
deb http://ftp.it.debian.org/debian/ experimental main contrib
deb-src http://ftp.it.debian.org/debian/ experimental main contrib

deb http://debian.fastweb.it/debian/ experimental main non-free

laurenti's picture

Për Tommy....

Ora 3 e mëngjezit...dhe jam akoma zgjuar...

Vajzat e mija flejnë, të qeta.Vazhdoj të rri zgjuar... mundohem të gjej një arsyetim...një justifikim të vetëm. Jo, nuk ka asnjë justifikim për kë vret një foshnjë 18 muajshe.
Nuk arrij akoma të kuptoj mirë çfarë ka ndodhur...peng?...lekë?...një foshnje për disa mijra euro????
Nevoitet apo jo dënimi me vdekje...ndonjëherë?
Në çfarë bote jetojmë?Kush janë njerzit që na rrethojnë?
Ka gjithmonë kuptim ndihma ndaj të tjerëve?

Nuk e di si ndihen prindërit e Tommaso...por di si ndihem unë: pa fjalë dhe pa përgjigje.

Faqet

Subscribe to RSS - Ditari i laurenti