You are here

Ditari i laurenti

laurenti's picture

Pa (shumë) fjalë!

Open Source: 
laurenti's picture

Përditësimi i sitit në Drupal 6.6

Për shkak të http://drupal.org/node/324824 sapo është kryer përditësimi i sitit në Versionin 6.6 të Drupal.
Përditësimi (6.4 --> 6.5 --> 6.6) u krye pa probleme: siti u vendos për vetëm 15 min në modalitetin "Mirëmbajtje".

Upgrade është i këshillueshëm për të gjithë ata që përdorin DRUPAL në versionet e prekur nga problemet e përshkruar në faqen zyrtare të Drupal, dhe kryhet duke ndjekur këtë proçedurë të thjeshtë:

1- Lidhja në sit si përdorues 1 (përdoruesi admin që ka krijuar për herë të parë sitin)
2- Ndryshimi i modalitetit të funksionimit të sitit në "Jashtë linje"

laurenti's picture

Serveri i ri i përkthimeve

[img_assist|nid=1293|title=|desc=|link=none|align=left|width=75|height=100]Duke filluar nga dita e sotme vihet në punë serveri i ri eksperimental i përkthimeve në linjë. Pjesa "eksperimentale" ka të bëjë vetëm me makinën ku është instaluar shërbimi: duhet kryer akoma "tarimi" në ngarkesë të plotë pune për të përcaktuar në menyrë të saktë kërkesat e nevojshme hardware dhe banda në regjim pune.

Open Source: 
Lajme & Lajmërime: 
laurenti's picture

Kalimi nga Drupal 4.7 në Drupal 6.4

Kaloi një kohë e gjatë pa shkruar këtu. Mungesë kohe, puna... e pastaj disa ditë pushime.
Mungesë kohe??? Një sit web nuk pranon këtë term: o ke o nuk ke kohë për ta mirëmbajtur!
Para pak ditësh më arrin një email klasifikuar si "Urgjent" nga administratori i serverit ku "banon" AlbLinux.net: Aktivitet i jashtzakonshëm në sit; Përpjekje për marrjen e kontrollit të krejt serverit web.

Internet: 
Open Source: 
Lajme & Lajmërime: 
laurenti's picture

Edhe sot akoma asnjë e re nga aptitude ....

7, 8, 9 ...e sot, 10: 4 ditë pa përditësime për debian-in tim. Mesa duket problemet me ries.debian.org AKA ftp-master.debian.org vazhdojnë akoma (ftp-master është kopja qendrore e arkivit debian).
Sipas njoftimit në listën debian-devel-announce problemi ka të bëjë thjesht me "disqet": shpresojmë të jetë vetëm kjo, sidoqoftë kohëzgjatja e "downtime" është e pazakontë.

P.s.: ky problem prek vetëm përdoruesit që përdorin versionin jostabël, ose sid të Debian.

Faqet

Subscribe to RSS - Ditari i laurenti