You are here

Ditari i laurenti

laurenti's picture

Statistika që nuk gjehen....

Më duhet të përgatis një raport brenda të shtunës në lidhje me Informatikën dhe Teknollogjitë e reja në Shqipëri, shkalla e përdorimit nga ndërmarrjet shqiptare, e kaluara, e sotmja, e ardhmja...etj..etj....
Për fat të keq, nuk arrij të gjej asnjë të dhënë apo botim zyrtar... ekzistojnë vallë statistika të ngjashme për Shqipërinë???

Ndonjë faqe web? Ndonjë studim privat? Kush ka ndonjë burim? .............................

Forume: 
laurenti's picture

Sërish në punë SVN e AlbLinux

Mbas disa ndryshimeve, vihen përsëri në funksion SVN (subversion) e AlbLinux.

Një interfaqe grafike për të shfletuar pakot është vënë në dipozicion tek adresa: http://alblinux-svn.homelinux.org

    Të rejat:

  1. Tashmë përdoret SVK për "mirroring" e plotë të projektit GNOME.
  2. Përkthyesit shqiptarë e kredituar, mund të punojnë me lehtësi nga makinat e tyre, pa patur më nevojë të dërgojnë files via email apo duke përdorur proçedura të tjera të gjata.

Shembull pune si përkthyes:

laurenti's picture

Jashtë teme...

Xhiro e zakonshme mëngjesore përfundoi tek "peshkupauje", që si lajm të parë kishte videoclip-in në vijim: 5 min. pushim?

Forume: 
laurenti's picture

GNOME 2.20

Pas dy ditësh do të lëshohet GNOME 2.20 :-)
Për fat të keq do të jem jashtë për punë ditën e lëshimit, prandaj ftoj ndonjë prej anëtarëve të AlbLinux të shkruajë artikullin me njoftimin zyrtar.

Ndërkohë, janë përgatitur "Shënimet e lëshimit" të GNOME 2.20 në shqip. Nëse keni kohë, hidhini një sy të shpejtë për të gjetur ndonjë gabim shkrimi/përkthimi në versionin në shqip.

Adresa nga ku mund të lexohet versioni HTML i shënimeve është: http://www.gnome.org/start/2.20/notes/sq/
ndërsa për të shikuar direkt përkthimin, duhet të klikoni tek: http://svn.gnome.org/viewcvs/gnomeweb-wml/trunk/www.gnome.org/start/2.20... (17/09/2007).

laurenti's picture

Të instalojmë Google Earth në Debian (Etch ose çdo version tjetër superior)

Akoma dhe 2-3 ditë dhe fillojnë pushimet edhe për mua :-)
Dje fillova të sistemoj makinën dhe... nuk arrij të gjej më asnjë nga hartat rrugore (mesa duket vajzat e mia do të kenë zbuluar ndonjë lojë të re për të kaluar kohën).
Ok... para se të nisem do të blej të reja, tani për tani mjafton ... Google, dhe më saktësisht Google Earth.
Nuk po vazhdoj me përshkrimin e programit, besoj që ju të gjithë e njihni: po ndalem vetëm në hapat e instalimit në Debian.
Instalimi është i thjeshtë:

cd
mkdir debs && cd debs
sudo aptitude install googleearth-package

Faqet

Subscribe to RSS - Ditari i laurenti