Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

laurenti's picture

GNOME 2.20 midis nesh.

GNOME 2.20 është versioni i fundit i GNOME Desktop: një mjedis pune i përhapur dhe shumë-plataformësh.
Qëllimi i GNOME është të jetë i lehtë në përdorim, stabël dhe të ketë një suport të klasës së parë për açesibilitetin dhe internacionalizimin.
Bazuar në software të lirë dhe Open Source, GNOME afron të gjithë instrumentët e zakonshëm që një përdorues kompjuteri pret nga një mjedis modern pune, sikurse edhe një plataformë fleksibile dhe të fuqishme për zhvilluesit e programeve.

[img_assist|nid=1233|title=|desc=|link=node|align=center|width=300|height=201]

laurenti's picture

GNOME 2.20

Pas dy ditësh do të lëshohet GNOME 2.20 :-)
Për fat të keq do të jem jashtë për punë ditën e lëshimit, prandaj ftoj ndonjë prej anëtarëve të AlbLinux të shkruajë artikullin me njoftimin zyrtar.

Ndërkohë, janë përgatitur "Shënimet e lëshimit" të GNOME 2.20 në shqip. Nëse keni kohë, hidhini një sy të shpejtë për të gjetur ndonjë gabim shkrimi/përkthimi në versionin në shqip.

Adresa nga ku mund të lexohet versioni HTML i shënimeve është: http://www.gnome.org/start/2.20/notes/sq/
ndërsa për të shikuar direkt përkthimin, duhet të klikoni tek: http://svn.gnome.org/viewcvs/gnomeweb-wml/trunk/www.gnome.org/start/2.20... (17/09/2007).

laurenti's picture

Gëzuar ditëlindjen Linux!

Më 17 shtator 1991 Linus Torvalds vinte në dispozicion të të gjithëve në Internet versionin 0.01 të kernel linux:


From: torvalds@klaava.Helsinki.FI (Linus Benedict Torvalds)
Newsgroups: comp.os.minix
Subject: What would you like to see most in minix?
Summary: small poll for my new operating system
Message-ID: <1991Aug25.205708.9541@klaava.Helsinki.FI>
Date: 25 Aug 91 20:57:08 GMT
Organization: University of Helsinki


Hello everybody out there using minix -
I’m doing a (free) operating system (just a hobby, won’t be big and
professional like gnu) for 386(486) AT clones.

laurenti's picture

Ministria franceze e edukimit me vetëm Linux në serverët e saj

Sikurse sjellë nga Computerworld UK, ministria franceze e edukimit ka plotësuar migrimin e 2500 serverëve, shpërndarë në 30 qendra lokale, në Red Hat Enterprise Linux, duke respektuar kështu një plan investimesh në fushën e software open source. Vendimi ishte marrë si përgjigje ndaj problemeve të vazhdueshme të ndeshur me software pronësorë të furnizuesve të tjerë.

laurenti's picture

Lëshohet GNOME 2.19.92 (GNOME 2.20.0 Release Candidate 1)

==================================================================
GNOME 2.19.92 Development Release and release candidate for 2.20.0
==================================================================

This is our ninth development release and first release candidate for
GNOME 2.20.0, which will be released later this month. This release is
the last before hard code freeze starts on september 10th. Please test
this as much as you can and file bugs in http://bugzilla.gnome.org/ if
you want them fixed before the final release.

[img_assist|nid=1228|title=|desc=|link=none|align=center|width=200|height=36]

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS