Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

laurenti's picture

Arrin Linux 2.6.21

Mbas pak më shumë se dy muaj e gjysëm nga lëshimi i fundit i urojmë mirëseardhjen versionit të ri 2.6.21 të kernel linux.
Midis ndryshimeve duhet të përmendim shtimin e një mekanizmi të ri të quajtur Dynticks, që mundëson një cikël idle pa tick: shpjeguar thjesht jep mundësinë e arritjes së një preçizioni më të madh gjatë matjeve të përkohshme të kernel dhe, në një sasi më të vogël, mundësia për të kursyer pak më shumë energji elektrike (pra përmirësim i autonomisë tek kompjuterët portatël).

laurenti's picture

Dy në një ditë: Lëshohen Debian 3.1 "Sarge" dhe 4.0 "Etch"

E djelë, Pashkë dhe... Etch.
8 Prill, një ditë me të vërtetë e mrekullueshme: mbas shumë e shumë pritje (21 muaj), ja njoftimi zyrtar:
April 8th, 2007
The Debian Project is pleased to announce the official release of Debian GNU/Linux version 4.0, codenamed etch, after 21 months of constant development. Debian GNU/Linux is a free operating system which supports a total of eleven processor architectures and includes the KDE, GNOME and Xfce desktop environments. It also features cryptographic software and compatibility with the FHS v2.3 and software developed for version 3.1 of the LSB.

laurenti's picture

GNOME 2.18 midis nesh

Dje, Projekti GNOME festoi lëshimin e GNOME 2.18, versionit më të ri të desktop-it të lirë e shumë piataformësh.

Lëshuar në datën e planifikuar, ky version është rezultati i gjashtë muajve të punës të së gjithë kontribuesve të GNOME nga mbarë bota: hackers, dokumentues, specialistë të açesibilitetit dhe përdorueshmërisë, përkthyes, mirëmbajtës, sysadmins, shoqëri, artistë, përdorues dhe testues. Falë punës së tyre të mrekullueshme, sot kemi një version të ri me të cilin të ndihemi krenarë - shumë të faleminderit çdo kontribuesi!

Informacionet në lidhje me GNOME 2.18 mund të merren tek shënimet e lëshimit, tek faqja e nisjes për versionin 2.18.

laurenti's picture

Franca zgjedh Ubuntu

Mbas lajmit të para pak kohësh, që bëntë të njohur ekzistencën e një projekti në Francë për të adoptuar Linux dhe formatin OpenSource në infrastrukturën teknollogjike të administratës publike, arrin konfermimi që gjithçka po vazhdon sipas planeve.

Të shtyrë edhe nga kursimi ekonomik jo i pashpërfillshëm falë përdorimit të sistemit operativ dhe programeve të lirë, francezët janë duke filluar zëvendësimin e software të instaluar në kompjuterët qeveritarë: në veçanti, 1154 kompjutër të parlamentit francez do të emigrojnë në Ubuntu, paisur me OpenOffice.org, Firefox dhe një klient mail opensource.

laurenti's picture

Lëshohet Blender 2.43

Sapo është lëshuar versioni i ri 2.43 i Blender: një sit i ri me një galeri të pasur me pamje, me një seksion plot me video demostruese shoqërojnë lëshimin e programit më të mirë OpenSource për krijimin e elementëve 3D.

Karakteristikat e reja të këtij versioni bëjnë me të vërtetë përshtypje.

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS