Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

laurenti's picture

Gëzuar festat!

AlbLinux ju uron Gëzuar festat dhe një vit të ri sa më të mbarë e të lumtur, në punë dhe në familje të gjithë shqiptarëve, kudo që të ndodhen, brenda dhe jashtë trojeve shqiptare!

Gëzuar! Gëzuar! Gëzuar!

laurenti's picture

How To Compile A Kernel - The Debian (Sarge) Way

Each distribution has some specific tools to build a custom kernel from the sources. This article is about compiling a kernel on Debian Sarge systems. It describes how to build a custom kernel using the latest unmodified kernel sources from www.kernel.org (vanilla kernel) so that you are independent from the kernels supplied by your distribution. It also shows how to patch the kernel sources if you need features that are not in there.

Vazhdimi...

laurenti's picture

How To Compile A Kernel - The Mandriva Way

Each distribution has some specific tools to build a custom kernel from the sources. This article is about compiling a kernel on Mandriva systems. It describes how to build a custom kernel using the latest unmodified kernel sources from www.kernel.org (vanilla kernel) so that you are independent from the kernels supplied by your distribution. It also shows how to patch the kernel sources if you need features that are not in there.

Vazhdimi...

laurenti's picture

Lëshohet OpenOffice.org 2.1

Sapo është lëshuar versioni i ri stabël 2.1 i OpenOffice.org, suite me programe për zyra, rivali më i denjë i Microsoft Office.
Kalimi në versionin e ri u rekomandohet të gjithë përdoruesve të OpenOffice.org, pasi sjell përmirësime të ndjeshme në krahasim me të gjithë versionet paraardhës. Midis të tjerave:

  • Suporti për monitorë shumëfish në Impress
  • Eksport i përmirësuar Calc HTML
  • Suport i përmirësuar Access për Base
  • Gjuhë të tjera shtesë
  • Njoftim automatik i përditësimeve

Të rejat dhe ndryshimet

laurenti's picture

Shtyhet data e lëshimit të Debian 4.0 (Etch)

Mesa duket plani orgjinal për lëshimin e versionit të ri stabël 4.0 të Debian GNU/Linux, parashikuar për në datën 4 dhjetor, nuk arriti të respektohej.
Ky vendim u mor për arsye të numrit akoma të madh të bugs akoma të pambyllur (rreth 600) dhe nga problemet që ndeshen akoma gjatë përdorimit të instaluesit të ri grafik.

Si rrjedhim, duhet pritur Janari që të shpresojmë në lëshimin e e versionit të ri 4.0.

Ky version i ri, midis të tjerave do të përmbajë pakot e reja:

  • Linux Terminal Server Project
  • Nexuiz
  • xen e vserver kernel

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS