Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

AlbLinux's picture

Si funksionon dpkg

Si funksionon dpkg

Debian është e famshme për dy aspekte të ndryshme: nuk i takon asnjë shoqërie (si p.sh. RedHat apo Mandrake) dhe ka sistemin e package, dpkg, më të zhvilluarin që mund të gjejmë tani në qarkullim. Le të fillojmë t'a njohim këtë sistem duke lexuar këtë artikull.

AlbLinux's picture

Lëshohet FreeBSD 4.6 RC1

Lëshohet FreeBSD 4.6 RC1

Zhvilluesit e FreeBSD njoftuan që release 4.6 e këtij sistemi operativ ka hyrë në fazën e "Release Candidate". Tek FreeBSD 4.6 RC1 gjejmë të reja të shumta, në menyrë të veçantë update e client DHCP dhe upgrade e XFree86 në versionin 4.2.0.
Për hollësi të tjera klikoni këtu; për të shkarkuar FreeBSD 4.6 RC1 klikoni këtu.

AlbLinux's picture

IE për linux?

IE për linux?
Ja një lajm interesant i botuar nga userlocal.com: David Cantrell (një ish-nëpunës i Slackware) ka zbuluar në script-in e instalimit/konfigurimit të IE për unix një tag që mundëson njohjen dhe instalimin e IE në një sistem linux. Ja një pjesë e kodit të përmbajtur:
'all_perl="sparc_sunos5 hp700_ux11 i86_linux rs6000_aix4"' ........

AlbLinux's picture

Kernel 2.5.16

Linus Torvalds lëshoi Kernel-in e ri Linux. Të rejat dhe bug-fix këtu .

AlbLinux's picture

PhpMyAdmin

PhpMyAdmin

Duke filluar që nga versioni 2.2.7 (që pritet të lëshohet këto ditë), ky tool i mrekullueshëm për administrimin grafik të database MySQL, ( falë kontributit tim modest ) do të suportojë dhe gjuhën tonë shqipe. Provojeni dhe lajmëroni për gabimet e mundëshme në përkthim. Siti zyrtar i phpMyAdmin arrihet këtu, dhe për të padurueshmit, mund të shkarkohen file cvs nga këtu.

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS