You are here

si tek fshij linux-in

quattroxquattro's picture

pershendetje,nje shoku im ka installaur ne portatilin e punes nje sistem operativ linux, por tani i duhet ta fshije, edhe te lere vetem win-xp. eshte e mundur qe te fshihet linux-i edhe te ngelet win-xp-ja pa demtuar applicazionet e win-sit.eshte e mundur qe te fshihet linuxi? p.s. si duket ku shokut jane kane mledh tek punafaleminderit kiu

Forume: 
laurenti's picture

Përshëndetje Kiu,

më vjen keq për atë shokun tënd :-)

Sidoqoftë, nëse linux është instaluar në një particion të veçantë, nuk kuptoj ku qendron problemi:

1- Elemino particionin me Linux
2- Nis windows, gjatë fazës së boot të win shtyp

[F8]

(me pak fjalë nis windows në modalitetin provizor). Nëse nuk arrin me anë të F8, vepro si në vazhdim:

Start --> Esegui

Tek dritarja e dialogut që do të hapet, shkruaj:

msconfig

Zgjidh

/SAFEBOOT

dhe rinis kompjuterin.
3- Kur të jesh duke hyrë në windows, në modalitetin provizor, zgjith opcionin me "suportin e rrjetit"
4-

Start --> Esegui

e shkruaj

FIXMBR

Përgjigju "Po" kërkesave të ndryshme dhe, mbasi të kesh përfunduar, zbato edhe njherë

msconfig

, kësaj here për të ç´zgjedhur opcionin

/SAFEBOOT

.
5- Rinis kompjuterin.
6- Riformato në NTFS particionin ku kishe Linux (pra t´ja japësh windowsit si arkiv ose për t´a bashkuar me particionin ku ke XP)

quattroxquattro's picture

faleminderit lenti, ja ky shoku im do vije sonte tek shpia ime edhe ta shikojme,

problemi i shokut tim mesa kuptova eshte si ne te jetosh ne kohen e komunismit. kopoja e tij nuk ka deshire qe te kete linux ne azienden e tij. si duket nuk ka deshire qe te kete zhvillim po duhet te jetoje fanatismin e win-sit.

kesaj i thone qe te kesh syte e tua edhe te perdoresh syzet e nje personi qe nuk shikon.

te them te drejten nuk dua ta shtyj biseden me gjate se me hypin nervat.

ps. lenti te kam derguar nje email para disa ditesh, me dergo pergjigje nese ke kohe!
ciao,
haki

laurenti's picture

Quote: 24-08-2005 në orën 16:40, quattroxquattro :....ps. lenti te kam derguar nje email para disa ditesh, me dergo pergjigje nese ke kohe!ciao,haki Do të më falësh edhe pak: e kam kutinë e postës plot me mesazhe të palexuar, shpresoj t´i mbaroj për sot ose nesër.

quattroxquattro's picture

me sa kuptova un shoku im ka pasion per linux-in por eshte politika e kompanise qe nuk ka deshire te beje hapa drejt linux-it, megjithate vetem humbje kane,