You are here

JHbuild dhe GNOME 2.14

laurenti's picture

Probleme gjatë kompilimit me jhbuild të GNOME 2.14
Bulid bllokohet tek moduli pycairo... më së fundi arrita të gjej zgjidhjen.
Në të vërtetë fajin e ka jhbuild që vazhdon të shkarkojë cairo nga cvs
Versioni në cvs i "cairo" nuk mirëmbahet më: autori është duke përdorur git
Ok...me vrap të instaloj git...

apt-get install git-core cogito

Përdorimi i cogito është i thjeshtë:

cg-clone git://git.cairographics.org/git/cairo

...dhe cairo në versionin e duhur fillon të shkarkohet.më pas konfigurimi dhe instalimi kryhet pa problem.

cd cairo
./autogen.sh --prefix /opt/app/GNOME_cvs  --enable-maintainer-mode --disable-static --disable-gtk-doc
make && make install

e mund të vazhdohet puna me jhbuild

Tani për tani, asnjë tjetër problem i ndeshur.