You are here

GNOME 2.14 RC - pjesa III (dhe e fundit për RC)

laurenti's picture

Ok...instalimi përfundoi me sukses!
Krijojmë dhe dy files të tjerë që do të na duhen për të nisur nga GDM seancën e garnome.(Tani e tutje do të punojmë me të drejtat e root)

 1. Krijojmë file /usr/bin/garnome-session me përmbajtjen në vazhdim:
  #!/bin/bash
  GARNOME=/home/gnome214/garnome
  PATH=$GARNOME/bin:$PATH
  LD_LIBRARY_PATH=$GARNOME/lib:$LD_LIBRARY_PATH
  PYTHONPATH=$GARNOME/lib/python2.4/site-packages:$GARNOME/lib/python2.4/site-packages/gtk-2.0
  PKG_CONFIG_PATH=$GARNOME/lib/pkgconfig:/usr/lib/pkgconfig
  GDK_USE_XFT=1
  XDG_DATA_DIRS=$GARNOME/share
  XDG_CONFIG_DIRS=$GARNOME/etc/xdg
  MANPATH=$GARNOME/man:$MANPATH
  DBUS_LAUNCH="$GARNOME/bin/dbus-launch --exit-with-session"

  export PATH LD_LIBRARY_PATH PYTHONPATH PKG_CONFIG_PATH \      
            GDK_USE_XFT XDG_DATA_DIRS XDG_CONFIG_DIRS MANPATH DBUS_LAUNCH

  exec $DBUS_LAUNCH $GARNOME/bin/gnome-session

  E kthejmë në të ekzekutueshëm:

  chmod a+x /usr/bin/garnome-session
 2. Krijojmë file e dytë /usr/share/xsessions/garnome.desktop me përmbajtjen në vazhdim:
  [Desktop Entry]
  Encoding=UTF-8
  Name=GARNOME
  Name[az]=GARNOME
  Name[be]=GARNOME
  Name[ca]=GARNOME
  Name[cs]=GARNOME
  Name[cy]=GARNOME
  Name[da]=Gnome
  Name[de]=GARNOME
  Name[el]=GARNOME
  Name[es]=GARNOME
  Name[et]=GARNOME
  Name[fi]=Gnome
  Name[fr]=GARNOME
  Name[he]=GARNOME
  Name[hi]=????
  Name[hu]=GARNOME
  Name[it]=GARNOME
  Name[ja]=GARNOME
  Name[ko]=??
  Name[lt]=GARNOME
  Name[mn]=?????
  Name[ms]=GARNOME
  Name[nl]=GARNOME
  Name[nn]=GARNOME
  Name[no]=GARNOME
  Name[pl]=GARNOME
  Name[pt]=GARNOME
  Name[pt_BR]=GARNOME
  Name[ro]=GARNOME
  Name[ru]=GARNOME
  Name[sk]=GARNOME
  Name[sl]=GARNOME
  Name[sq]=GARNOME
  Name[sr]=????
  Name[sr@Latn]=Gnom
  Name[sv]=GARNOME
  Name[tr]=GARNOME
  Name[uk]=GARNOME
  Name[vi]=GARNOME
  Name[wa]=GARNOME
  Name[zh_CN]=GARNOME
  Name[zh_TW]=GARNOME
  Comment=This session logs you into GARNOME
  Comment[az]=Bu iclas sizi GARNOME'a daxil ed?c?k
  Comment[be]=????? ????? ??????? ??? ? GARNOME
  Comment[ca]=Aquesta sessió entra en GARNOME
  Comment[cs]=Toto sezení vás p?ihlásí do GARNOME
  Comment[cy]=Mae'r sesiwn hwn yn eich mewngofnodi i GARNOME
  Comment[da]=Denne session logger dig på Gnome
  Comment[de]=Diese Sitzung meldet Sie an GARNOME an
  Comment[el]=???? ? ???????? ??? ??????? ??? GARNOME
  Comment[es]=Con esta sesión accede a GARNOME
  Comment[fi]=Tämä istunto kirjaa sisään Gnomeen
  Comment[fr]=Cette session vous connectera dans GARNOME
  Comment[he]=????? ????? ?? ????? ???? ? GARNOME
  Comment[hi]=?? ???? ???? ??? ????? ????
  Comment[hu]=Ez a környezet a GARNOME-ba jelentkeztet be
  Comment[it]=Sessione di lavoro con GARNOME
  Comment[ja]=GARNOME ?????????????
  Comment[ko]=GARNOME???? ??????
  Comment[lt]=Å i sesija prijungia Jus ? GARNOME
  Comment[mn]=??? ???????? ?? ????? ??? ????????.
  Comment[ms]=Sesi ini akan log anda  ke GARNOME
  Comment[nl]=Deze sessie meldt u aan bij GARNOME
  Comment[nn]=Denne økta loggar på GARNOME
  Comment[no]=Denne sesjonen logger deg inn til GARNOME
  Comment[pl]=Sesja logowania do GARNOME
  Comment[pt]=Esta sessão inicia-o no GARNOME
  Comment[pt_BR]=Logar no ambiente GARNOME
  Comment[ro]=Aceast? sesiune v? va loga în GARNOME
  Comment[ru]=?????? ????? GARNOME
  Comment[sk]=Toto sedenie vás prihlási do prostredia GARNOME
  Comment[sl]=Ta seja vas prijavi v GNOMe
  Comment[sq]=Kjo seancë do t'ju fusë në GARNOME
  Comment[sr]=??? ?????? ??? ?????????? ?? ?????
  Comment[sr@Latn]=Ova sesija vas prijavljuje na Gnoma
  Comment[sv]=Denna session loggar in dig i GARNOME
  Comment[tr]=Bu oturum ile GARNOME'a giri? yapars?n?z
  Comment[uk]=????? ?????? ? ?????????? GARNOME
  Comment[vi]=Session này cho b?n ??ng nh?p vào GARNOME
  Comment[zh_CN]=???????? GARNOME
  Comment[zh_TW]=???????????? GARNOME ??
  Exec=/usr/bin/garnome-session
  # no icon yet, only the top three are currently used
  Icon=
  Type=Application
 3. Hapim një seancë të re:
  Programe -> Vegla Sistemi -> Login i Ri
  Kur të hapet dritarja e GDM, zgjidhni GARNOME si seancë dhe shqipen si gjuhë;
  futuni dhe...RC e GNOME2.14 do të hapet:
  GNOME 2.14 RC
BashkangjiturMadhësia
Plain text icon build.txt40.06 KB

Komente

laurenti's picture

Rezultatet e kompilimit të GNOME 2.14 me anë të JHBuild, mund të ndiqen tek adresa: http://alblinux.homelinux.org/~gnomecvs/M.q.s. janë versionet nga CVS, shpeshherë mund të ndeshen probleme gjatë fazave të ndryshme.