You are here

Linux vlen një miliard dollarë.

laurenti's picture

Dy studiues të Universitetit spanjoll të Oviedo kanë publikuar një studim që ka të bëjë me vlerën ekonomike të linux kernel 2.6.30.

Duke u mbështetur në algoritmin Constructive Cost Model (COCOMO 81), kanë përcaktuar që vlera e këtij versioni të kernel të linux tejkalon një miliard dollarët. Shifër kjo që ka të bëjë me koston e studimit dhe zhvillimit të një versioni të vetëm të kernel.

Pra, sikurse duket, ka përfunduar prej kohësh ideja e një "Linux të krijuar thjesht për argëtim", nga një grup zhvilluesish të shpërndarë andej-këndej nëpër botë, në kohën e tyre të lirë.
Kodi i kernel të Linux është i shkruar në 75% nga profesionistë, të punësuar nga Red Hat, Intel, Novell, IBM e Oracle.

Seksioni Kernel: