You are here

Rreth boot loader-it (grub)

Burim's picture

Pas reinstalimit te winxp me eshte zhdukur boot loaderi (grub) dhe nuk me shfaqet menyja ne fillim per te zgjedhur ne mes Fedora apo WinXp. E di qe winxp i ka futur hundet tek MBR-ja po si ta vendos perseri grub-in ne MBR?Forume: 
Burim's picture

Lehtë kish qene, apo jo?
E startova PC me CD1 te Fedora edhe tek boot prompt shkruajta:

#linux rescue
#chroot /mnt/sysimage
#/sbin/grub-install /dev/hda
#reboot