You are here

OK instalova slackware

trip's picture

OK instalova slackware meqe degjova kaq shume qe flasin mire per kete distro...paska nje tool tip apt-get te debian,por me duket ca me i varfer.bera nje swaret --update dhe upgrade dhe perteriva paketat.por ne momentin qe doja te "perterij"(upgrade nuk di si mund te jte ne shqip)firefox me thote se nuk njeh nje pakete me kete emer :-? nderkohe qe ne ubuntu me apt-get pothuajse gjeje gjithshka...megjithate si paraqitje pare nuk duket keq... ;-) te shohim.pershendetje te gjitheve

Forume: 
laurenti's picture

Tek file policy struktura është si në vazhdim:##BURIMI i paketave DESTINIMI SJELLJA               NIVELI I LOG#loc (rrjeti lokal) net (internet)  ACCEPT (Prano)#$FW (firewall)  net (internet) ACCEPT (Prano)#net (internet) all (fw+loc) DROP (Elemino)                 info #all      all         REJECT (Kthe mbrapsht) info

Sa më sipër mjaftojnë tek konfigurimi i policy për të lundruar normalisht.

Rregullat e tjera duhet t'i shtosh tek rules: këtu forma ndryshon pak, në fillim vjen VEPRIMI, pastaj BURIMI, pastaj DESTINIMI, e më pas PROTOKOLLI, etj...P.sh., nëse dua të lejoj komunikimet nga rrjeti lokal në firewall, mjafton të shtoj rregullën:SSH/ACCEPT loc $FW

Por, nëse dëshirojmë të lidhemi me firewall edhe nga jashtë rrjetit (p.sh. kur jemi jashtë shtëpisë), na duhet të shtojmë edhe rregullin në vazhdim:

SSH/ACCEPT net $FW

E kështu me rradhë: në file rules jepen shëmbuj të qartë në lidhje me konfigurimin, apo hapjen/mbylljen/delegimin e portave në firewall dhe rrjetin lokal.
trip's picture

Tani ne rules kam keto rreshtaACCEPT fw net tcp wwwACCEPT loc net tcp wwwndersa ne interfaces net ppp0 detect dhcploc eth1 192.168.0.1ku eth1 eshte skeda e lidhur me xp por une lundroj ndersa xp jo!tek eth1 kam provuar te ve 192.168.0.255 por prape xp nuk lundron,kam provuar te ve detect por prape xp nuk punon...Rreguallat e xp nuk besoj te jene gabim:i kam thene te perdori si gateway ip e eth1(192.168.0.1)dhe si Ip te kte 192.168.0.2Cili tejete valle problemi...?

Faqet