You are here

Apache me Webmin

altiX's picture

Në lidhje me Apache.
Desha të pyes në ka dikush të më japë nga /etc/httpd/conf/httpd.conf -->

httpd.conf

.(Nuk po funksionon në internet).Lidhja që përdor është ppp0.Përdor

Fedora 3

.Në lokal funksionon mirë.Pra e kam konfiguruar.
Përshëndetje

altiX's picture

Përshëndetje,
Mendoj se nuk qëndron problemi te shpejtësia(2.048 kbit/s).
Kam përdorur më parë shpërndarje tjera të Linuxit.Me Fedora jam relativisht i ri,mirëpo më pëlqen për shumë arsye dhe mendoj të rri një kohë me të.
Më herët kam pas gjetur nëpërmjet googles konfigurimin e plotë të kësaj që po kërkoj porse tash edhe është mbushur.Jepë diçka për të kërkuar merrë 100 apo më tepër lidhje që janë forume të ndryshme,pyetje-përgjejgje...probleme të pazgjidhura.Thjeshtë është vetëm humbje kohe!

laurenti's picture

Përshëndetje altiX,

mund të jesh pak më i qartë në kërkesën tënde?

Nëse thua që në lokale apache funksionon (pra arrin të hapësh rregullisht faqet web ne http://127.0.0.1), nuk kuptoj ku qëndron problemi: nuk arrin të futesh nga një kompjuter tjetër via Internet? File i konfigurimit të apache nuk ka të bëjë!

1- Kontrollo adresën e saktë IP të kompjuterit ku dëshiron të futesh
2- Kontrollo që asnjë firewall bllokon hyrjen nga jashtë tek shërbimi http

altiX's picture

Përshëndetje Laurent,
Po me localhost funksionon çdo gjë.Edhe disa .htm tjera që kam futur aty mund ti thërras pa problem.Nga PC tjetër (është në rrjet me këtë të parin),
e thërras poashtu.
Në firewall ja kam lejuar (pasi që përdor edhe samba...kam sado pak njohuri rreth firewall).
Pra pyetja është si do të funksiononte kjo via Internet?
A duhet ndryshuar diçka?Se shumë ma herët e kisha po të njëjtën gjë në Suse
duke menduar se çdo gjë funksionon.Kur i thashë nipit tim nga një rrjet krejt tjetër ta thërras nëpërmjet IP adresës sime nuk funksionon tha!
E di se duhet edhe diçka tjetër...por çka konkretisht spo më kujtohet pasi siç thashë më sipër që nga Suse nuk kam tentuar më.Rastin nëpërmjet Google e theksova më sipër.

[ Ky Mesazh është ndryshuar nga: altiX më 25-03-2005 12:02 ]

laurenti's picture

Kur të jesh i lidhur në Internet kliko tek kjo adresë: http://checkip.dyndns.org/

Pastaj thuaji nipit tënd t´a rishkruaj adresën tënde si:

http://numri_që_do_lexosh_tek_adresa_e_mësipërme/alko-linux/index.htm

altiX's picture

Pikërisht këtë me dyndns doja po për fat të keq nuk më kujtohej.
Po kështu funksionon.Së paku prej PC tjetër...besoj edhe nga PC tjera pasi që kjo është IP që marrë nga Provider.Të falemnderit.
.................................................
Pjesë e shtuar sot 27 mars,
Problemi tjetër qendron në faktin se unë nga ky marrë IP adresë dinamike (pra DSL router;se IP e PC sime është statike...më nevojitet për rrjetin lokal.)
Tashti unë kam dy apache servera në të njëjtin sistem.Njerin që e menaxhoj nëpërmjet Webmin dhe tjetrin me xampp.Kuptohet të dy nuk munden njëkohësisht...shkaku i mvarshmërive të pakove.
Kam krijuar një konto te dyndns.org dhe instalova edhe rundns në mënyrë që kjo pastaj ta aktualizoj IP adresën por kjo nuk po funksionon.
Më mbetet ta provoj në mënyrë klasike ,pra ta bëjë konfigurimin e Router për dynds "Router fÌr dyndns.org konfigurieren".Router është i tipit Fritz!Box SL. Nëpërmjet kërkimeve në internet kam gjetur disa pdf ku tregohej se si në linux bëhet ky konfigurim.Jepej IP adresa e caktuar ose http://fritz.box .Nuk po funksionon !?A mundet dikush të më tregoj ndonjë variantë tjetër për këtë konfigurim në Linux (për windows kam gjetur se si bëhet por ajo nuk më duhet...në PC momentalisht skam fare këtë sistem).
Po i bashkangjes fotot çka më duhet se ndoshta nuk e kam skjaruar si duhet se çka po kërkoj!

[ Ky Mesazh është ndryshuar nga: altiX më 27-03-2005 11:26 ]

laurenti's picture

Përshëndetje altiX,

hapi i parë: lër vetëm një server web në sistem, për çfarë të nevoiten dy?
hapi i dytë: krijo rregullisht llogarinë në dyndns, shkarko dhe instalo një nga klientët për linux që gjen tek siti i tyre për autozbulimin/rifreskimin automatik të adresës IP.
hapi i tretë: hap manualin e router-it, apo vizito sitin e prodhuesit për të gjetur menyrën e konfigurimit me anë të interfaqes web të router-it (zakonisht përdorin http://192.168.1.100).
Mbasi të jesh futur tek faqja e konfigurimit të router-it, kryej forward të portave 80, 8080, 20, 21, e çfarë tjetër të nevoitet për tek adresa IP e brendshme e kompjuterit tënd (ku ke instaluar server-in web).
Nëse përdor firewall, hap portat e mësipërme.

Kaq duhet të mjaftojë.

altiX's picture

Përshëndetje laurenti,

hapi i parë: kurreshtja.Nuk më pengojnë.Kam të dhëna te njëri dhe poashtu te tjetri.Me anë të komandave aktivizoj apo ndalë njërin apo tjetrin.Nuk më paraqet problem.Xampp ka direktoriumin te opt.
hapi i dytë:Kam krijuar llogarin në dynds,kam shkarkuar një klient pra:është ky rundns-x86-linux-0.81.E kam konfiguruar sipas udhëzimeve,së paku ashtu më duket mua...por sfunksionon.
Pas ristartimit apo kyçjes së sërishme ndërrohet IP adresa automatikisht.
hapi i tretë:Këtë spo mund ta hap.Në bazë disa të dhënave të providerit që kam ajo duhet të hapet me

http://fritz.box

dhe një tjetër me një IP adresë por nuk e bënë këtë.
Portat i paskam pasur vetëm për 901 dhe 10000 të hapura.Këto i pashë nëpërmjet nmap <IP adresa ime lokal>.Po provoj edhe këto ti hap dhe të shohim çka do të bëhet!A mundet disi nëpërmjet komandës të hapen portat jo kështu në mënyrë klasike?
Të theksoj se unë jam momentalisht në Fedora3 edhe pse kam edhe 4 shpërndarje tjera po në këtë PC.Mos thuaj pse?Të them edhe njëherë kurreshtja sa më shumë për të mësuar!
Më trego të lutem nëse do ta konfiguroja DNS -in nëpërmjet Webminit në PC time a mundem pastaj nëpërmjet DNS-it tim pa përdorur dyndns të thërras webfaqen apo të dhënat tjera nga apache apo ftp.
Edhe njëherë të falemnderit për ndihmë!

laurenti's picture

1- Nga foto që ke bashkangjitur, paneli i kontrollit të router-it duhet të jetë http://192.168.178.1 . Tek opcionet e avancuara, kryej forward e portave.
2- Une përdor ddclient, që është tepër i thjeshtë në konfigurim:

/etc/ddclient.conf

# /etc/ddclient.conf

pid=/var/run/ddclient.pid
protocol=dyndns2
use=if, if=web
server=members.dyndns.org
login=shkruaj_këtu_login_tënd
password=fjalëkalimi_yt
emri_sitit.homelinux.org

# Kaq mjafton për rifreskim automatik, sa herë ndryshon IP.

3- Mund të konfigurosh çfarë të duash për rrjetin tënd, sigurisht, edhe bind, mjafton të kesh një emër domain të vlefshëm (të regjistruar).

altiX's picture

1.Po ashtu është!
2.

rundns.conf

duket si më poshtë.Edhe kjo është në

etc

3.do provoj me

ddclient

(së pari më duhet ta shkarkoj!)
................
e rregullova me rundns!

shiko këtu

Anonim's picture

jam nje perdorues qe dua te perdor xampp. kam nje problem. Une e instaloj dhe ne fund te tij me nxjerr 1 dritare dialoguse me mesazh : Apache 2.2 service falled. Pas kesaj une i jap OK dhe ku une dua te lidhem me localhost ajo nuk lidhet . Ka ndonjeri nje ide. Nqs po ju lutem ma dergoni ne email: erjon_shima@yahoo.com.

Faqet