You are here

UnitedLinux njofton suportin për Itanium 2

AlbLinux's picture

UnitedLinux njofton suportin për Itanium 2

Anëtarët pjesmarrës në iniciativën UnitedLinux kanë bërë të ditur që së shpejti do të lëshohet një version i "pinguinit" për procesorin e ri me 64 bit targuar Intel, Itanium 2.
Sipas tekstit zyrtar, katër partner-ët e UnitedLinux (Caldera International, SuSE Linux, Conectiva dhe Turbolinux) do të impenjohen që edhe në Linux të suportohen të gjitha karakteristikat më të avancuara të këtij CPU revolucionar, duke e kthyer kështu "pinguinin" në një nga piataformat më të mira software për 64 bit computing by Intel.
Për hollësi të mëtejshme klikoni këtu .