You are here

mesime

Endri's picture

kam mare cd e instalimin te linux,por perpara sesa ta instaloja do doja te mesoja se si perdoret linux mqs une po e perdor per here te pare.per cdo informacion faleminderit nga endri.

Forume: 
Endri's picture

kam mare cd e instalimit te linux.perpara sesa ta instaloj doja te dija sesi perdoret mqs e instaloj per here te pare.mundesisht ne shqip mesimi.per cdo informacin faleminderit nga ednri.

laurenti's picture

Përshëndetje dhe mirësevini Endri,

Endri wrote:

kam mare cd e instalimit te linux

:-) Mund të fillosh duke mësuar të dallosh midis linux dhe GNU/Linux:

Linux është bërthama, kernel e sistemit operativ.
GNU/Linux është sistemi operativ: pra kernel + software, ose shpërndarje linux.

Përpara se të fillosh instalimin duhet të dish se çfarë shpërndarje linux je duke instaluar (ekzistojnë disa dhjetra të ndryshme).

Mbasi t'a kesh instaluar, mësimi më i mirë është praktika. Këtu mund të të ndihmojmë në fazën e përgatitjes për instalim dhe instalimit të një shpërndarje linux e më pas, në konfigurim.