Mirësevini!
Përdorues i ri?
AlbLinux është gati t'ju ndihmojë në hapat e parë në Universin GNU/Linux.
Përdorues me eksperiencë?
Jeni i mirëpritur, AlbLinux ka nevojë për kontributin e të gjithëve!

laurenti's picture

Apollo 11 in Real Time

Nuk e di sa nga ju kanë përjetuar direkt një nga misionet më emocionues të njerëzimit, zbritjen në Hënë: unë jo sigurisht.

Forume: 
laurenti's picture

IBM: 34 miliard për Red Hat

Përfundon blerja e Red Hat nga ana e IBM. Operacioni ishte tashmë i njohur që prej tetorit të vitit të kaluar, nga një njoftim për shtyp që bënte të njohur edhe sasinë e investimit ekonomik vënë në dipozicion: 34 miliard dollarë. Një shifër me të vërtetë e stërmadhe (e treta në madhësi për operacione të ngjashme), me të cilën grupi i Armonk investon në menyrë të vendosur drejt cloud hibrid.

Administratori i deleguar i Red Hat, Jim Whitehurst, do të vazhdojë të udhëheqë ndërmarrjen, por do të marrë pjesë tek management i IBM duke pasur si referues direkt Ginni Rometty (CEO).

Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

Lëshohet Debian 10 "buster"

Mbas 25 muajsh zhvillimi, projekti Debian me krenari prezanton versionin e ri stabël 10 (emri në kod "buster"), që do të suportohet në 5 vjetët e ardhshëm falë punës së kombinuar të grupit për sigurinë Debian dhe grupit Debian Long Term Support (suporti i përzgjatur Debian).

Debian 10 "buster" përfshin aplikativë dhe ambiente të ndryshëm Desktop. Midis të tjerëve tani përfshihen këto ambiente desktop:

Forume: 
Sisteme Operativë: 
laurenti's picture

GNOME 3.32 Released

The latest version of GNOME 3 has been released today. Version 3.32 contains six months of work by the GNOME community and includes many improvements, performance improvements and new features.
Lajmërmi i plotë ...

Desktop Environment: 
laurenti's picture

GNOME 3.26 Released

The GNOME Project is excited to announce the release of version 3.26, the latest version of GNOME 3. The new version is the result of six months’ hard work by the GNOME community, and comes packed with improvements and new features.

Lajmërimi i plotë...

Desktop Environment: 

Faqet

Subscribe to AlbLinux RSS