You are here

Të drejtat e përdoruesit

altiX's picture

Me një Webhoster (de) e instalova drupalin 5.0.Pa problem! Edhe gjuha shqipe 100%.
Problemi aty është se ai nuk lejon FTP por bartja e të dhënave duhej të bëhej një nga një.Poashtu mundësi për chmod nuk kishte.
Edhe pse administratori i sitit thoshte se gjatë ngarkimit të gjitha të dhënat kanë chmod 777 !
I shkrova edhe administratorit të sitit dhe përgjigja ishte: ndrysho te phpadmin.
...Problemi që kam është ky: Pas instalimit që bëra e që thashë ishte i sukseshëm bëra bartjen e databazës nga një Hostues tjetër.
Çdo gjë në rregull, por nuk mund të kyçem; bile as si root.Edhe nëse i kërkoj fjalëkalimin thotë nuk ekziston ky përdorues.
Më duket lejon regjistrimin e përdoruesit të ri!
Nuk e di a mundet këtu (drupal) përsëri si root të lajmrohem, pra regjistrohem(mendoj me të drejta të root-it)?
...I krahasova databazat në phpadmin aty ku kam problem dhe me ate pa probleme; nuk vërej ndonjë ndryshim (users)!
Ndonjë Ide?
altiX

Forume: 
laurenti's picture

Përshëndetje altiX,

mungojnë disa hollësi:

 1. Sistemi operativ ku je duke instaluar Drupal
 2. Me çfarë i ngarkon file kur nuk lejon FTP ??
 3. Në asnjë menyrë të gjitha kartelat duhet të kenë të drejtat 777!!!
 4. Nëse arrin të instalosh me sukses Drupal, do të thotë që ke një databazë me përdoruesin dhe fjalëkalimin përkatës, pra problemi nuk qendron këtu. Nëse arrite të ngarkosh përsëri me sukses databazën nga një tjetër host, do të thotë që versionet e serverit MySQL janë kompatibël. Pra edhe këtu nuk ka probleme.
 5. Ndrysho fjalëkalimin për përdoruesin admin të Drupal:
  • Hap databazën me PhpMyAdmin
  • Shfleto tabelën users
  • admin i Drupal ka ID=1
  • Kliko tek "Edit" (Ndrysho)
  • Tek fusha pass (uid=1), shkruaj fjalëkalimin e ri, tek kollona "Funksione" e të njëjtit rresht zgjidh MD5
  • Ruaj ndryshimet
 6. Provo të futesh në Drupal si përdoruesi admin (apo si ja ke caktuar nick) me fjalëkalimin e ri të krijuar si më sipër.
altiX's picture

Përshëndetje Laurent,
1.Unë si zakonisht përdor Debian.
Direktoriumin e drupal5 si .zip e kam bartur në serverin gjerman i cili është pa pagesë.Admini i sitit me siguri dëshiron që nëpërmjet AdS të gooogle ti mbuloj shpenzimet, për këtë arsye edhe këto kufizime (së paku unë kështu mendoj).
2.Kështu si në foto1
Këto janë mundësitë:foto2. Pra pa mundësi të ndryshimit të të drejtave.
3.Këtë e kam të qartë.Desha vetëm të tregoj arsyetimin e adminit të atij sitit.
4.Në rregull! Ajo çka më huton është: Nëse e kthej databazën fillestare funksionon pa problem.Admini është i njëjti edhe me fjalëkalim.
Kur e kthej këtë databazën tjetër nga një server tjetër atëher paraqitet problemi! --> foto3
5. Këtë e pata provuar edhe vetë! Pa sukses! (kam aty edhe mysqldumper; këtë e përdor ma së shumti).Me phpAdmin se kam provuar por e njëjta duhet të jetë apo Jo?
6. Nuk pat sukses!
altiX

laurenti's picture

Quote:

http://img228.imageshack.us/img228/5597/409np.png

Sigurisht ke provuar të klikosh tek lidhja e fjalëkalimit të harruar, apo jo?

altiX's picture

P.S e rregullova!

altiX