You are here

çfar mendimi keni per DRUPAL

quattroxquattro's picture

shume site ho hedhin themelet ne drupalvertet mundet te jete nje projet php i besuar?mendiomi juaj?Kio

Forume: 
laurenti's picture

Përshëndetje Kio,sigurisht, Drupal është një nga sistemet CMS më të mirë në qarkullim, shikuar nga ana e thjeshtësisë në instalim/konfigurim/personalizim, nga ana e pastërtisë së kodit, nga ana e sigurisë, përkrahja nga zhvilluesit, pasuria e modulëve, etj.Për mendimin tim është një sistem që shkon mirë për përdorime personale, për organizata të ndryshme, shkolla/universitete, etj.Por, për qëllime më serioze apo për Klientë pagues zgjedhja ime do të ishte eZ publish, apo Zope/Plone që, janë shumë më lart përsa i takon sigurisë dhe mundësive internet/intranet që afrojnë.Gjithashtu, RoR (Ruby on Rails), po marshon me një ritëm tepër të shpejtë, duke afruar mundësi të reja në krijimin/zhvillimin e aplikativëve të ngjashëm.

mizuko's picture

drupal ? me sa e njof une ( pak ) nuk me duket shume interesant :(
kisha me mendue ma shume per joomla. interesant, oo, acl te implementueme ne menyre gadi perfekte, php5 compliant, totalisht modular, etc etc :)
& pervec te tjerave ka marre cmimin Best Linux / Open Source Project per ´05 :)
ma shume nuk di ca mund te tham, pervec se dokumentacioni per programatoret asht gadi perfekt & kodi shume i paster.

nji e mire tjeter asht qi asht ne php...asht zor me gjete provider per zope / plone...pa diskutue punen e mrekullueshme qi asht ba & vazhdon me u ba per plone.

pax