You are here

Slackware on external hard drive

patrioti1's picture

A mundet te instalohet slackware ose ndonje tjeter version i linux ne external hard drive ? Nuk mund te isntaloj internal hard drive. Laptopi qe perdor nuk e ka kete opsion. Prandaj dua te instaloj nje external hdd ne menyre qe te bej dual operating sistem njesoj si mund te behej ne nje hdd.

P.S. Sa per fotot e mesiperme jane gabim te sistemit.
Pershendetje

Forume: 
Administratori's picture

Pershendetje patrioti1,

sigurisht qe mund te kryesh instalimin edhe ne nje disk te jashtem. Por, vetem disk i jashtem eshte pak si e dhene: marka, lloji i lidhjes, etj...etj. Keshilla qe mund t´ju jap tani per tani, eshte kryerja e nje prove me nje live-CD (knoppix per shembull) dhe nga aty te shikosh direkt se si njihet ai hard disk nga linux. Keshtu gjate instalimit normal te jesh i gatshem t´i kalosh ndonje parameter programit te instalimit te Linux po t´a kerkoje.
Per sa i perket shperndarjes, Slack, apo Debian, apo RedHat apo Mandrake, nuk ka ndryshim: ne debian duhet te ngarkosh kernel 2.4.18-bf2.4 (shtyp F3 gjate fazes se boot) keshtu do te njohe me mire hardware qe je duke perdorur.

P.S.: Spostova temen tek diskutimet mbi instalimin.