You are here

knoppix3.4 dhe particioni fat32

mefisto's picture

Ndoshta kisha gabuar vendin ku postoja,keshtu qe po ju rinovoj mesazhin

Pershendetje te gjitheveKam nje problem ne instalimin e knoppix ose me mire pas instalimit.

Une kam nje disk te particionuar keshtu

Ntfs

Extendet me dy partizione linux(swap dhe ext3)

Dhe nje particion fat32

Particioni fat32 ku kam dokumentat me behet i fshehur pas cdo instalimi te knoppix3.4

Mundohem ta unhide me qparted por ne reboot eshte prap I hshehur.

Mendova se mos ishte nje problem I shkaktuar nga lilo pasi ma ve ne menune e boot edhe fat32,atehere mendova ta heq fare lilo si prove.Funksionon dhe nuk eshte me e fshehur por,une dua te mbaj lilo keshtu qe bera nje riinstalim te knoppix3.4 dhe rregullova lilo mbas instalimit qe te mos kete ne menu particionin fat32,riaviova pc dhe fat32 nuk eshte me ne menune e lilo por eshte prap i fshehur.

Tani ne noppix ky nuk eshte nje problem se fundja e unhide cdo here qe hy ne knoppix porn e windows nuk kam me dokumentat.

Nuk di se nga tja mabaj,mendimi im eshte qe nje mekanizem ne knoppix skaton ne cdo reboot,por nuk di se cili,ku ta gjej dhe si ta ndaloj.

Knoppix me pelqekerka shume pervec kesaj cudieFalemnderit dhe diten e mire.

Forume: 
Administratori's picture

Përshëndetje mefisto,

sapo kreva një instalim të ngjashëm prove, me të vetmin ndryshim që nuk krijova particione llogjikë, pra vetëm 4 primarë: swap + ntfs + ext3 + fat32

Instalova XP tek particioni i dytë dhe knoppix tek particioni i tretë: gjithçka funksionon si duhet, particioni i 4 (FAT32) është i dukshëm dhe i shkruajtshëm si nga XP ashtu dhe nga Knoppix.

Kontrollo dhe njëherë korrektësinë e instalimit (të knoppix apo të windows).

mefisto's picture

Pershendetje dhe falemnderit per pegjigjen
Nuk besoj se problemi qendron ne nje instalim te gabuar sepse;
Windows e kam te instaluar qe prej nja tre muajsh dhe nuk e kam reinstaluar me asnje here.
Distro linux kam provuar shume te ndryshme si mandrake,knoppix3.3,redhat,slackware,jolinux... (ne po kete komputer)dhe asnje nuk me ka dhene kete problem.
Knoppix nuk me jep shume alternativa ne instalim,pasi thjesht me thote se eshte duke formatuar particionin swap dhe ext3,pas ketij informacioni vzhdon cdo gje pavaresisht nga une.
Mendoni se neqse bej nje particionim siç me thoni ju (pra me t gjithe particionet primare)do te zgjidhej kjo pune?
A nukeshte kjo nje humbje e nje mundesie per te patur particione te tjera ne disk?
Nje gje tjeter,nje dicka e ngjasme me ka ndodhur ne instalimin e nje debian wody por,ne ate rast me mjaftoi te futesha ne cfdisk dhe te rizgjidhja fat32 si file system te particionit dhe rikthehej gjithshka ne rregull.,ndersa ne knoppix3.4 kjo nuk funksionon.
:-W :-W :-W
pershendetje