You are here

Error 2!!!

Tim's picture

mbasi bleva nje Hd 120 Gb (samsung) dhe e rivendose me Hd e vjeter. Vazhdoj te kem te njejtin problem asnje lloj version i Linuxit nuk me instalohet, probleme te ngjashme me dalin me windows xp jo me 200 i cili ecen. :-oMos ndoshta me eshte oksiduar HD, dhe duhet ta coj ne frigorifer?:-?mbasi e provova disa here te instaloja mandrake10.0 ne pc time provova ta instaloje ne nje pentium IV, gjithcka ne rregull, nderkohe ne pentiumin tim III(1000mhz) nuk ecen.Mos ndoshta nuk e ka HD por Bios. Perpara se te formatoja HD e vjeter kam pasur disa probleme me viruse, kjo ishte nje nga arsyet qe e riformatove, dhe doja te hiqja dore nga windows.:-YCfare duhet te beje? :-[ :-|

Forume: 
COReE's picture

hi Tim

Sikur te ishe pak me i qarte mbi mesazhet e gabimeve do ishte mire per te dy:-)
HD i oksiduar ...paranoie!
Natyrisht duhet te verifikosh tek BIOS nese HD i ri eshte njojtur me sukses...qe do te thote se ke installuar mire kavot brenda ´njesise qendrore´. pastaj HD i ri s´ma ha mendja te kete probleme si njesi me vete ... kompatibiliteti me BIOS e HW po ama.
Sa per viruset...vetem nqs ke marre viruse te posaçme per HD mund te kene lene pasoja; per te tjeret, me nje formatim te plote(ai i ngadalti ne WinXP!) i heq qafe pergjithmone:-Y

COReE

[ Ky Mesazh është ndryshuar nga: COReE më 14-04-2004 23:14 ]

[ Ky Mesazh është ndryshuar nga: COReE më 14-04-2004 23:15 ]

[ Ky Mesazh është ndryshuar nga: COReE më 14-04-2004 23:46 ]

Tim's picture

Atehere Error 2 me shfaqet kur instaloj Linux redhat 9.0 me thote qe instalimi nuk mund te vazhdoje, Error2.nderkohe ne versionet e tjera nuk me shfaq nje error por thjesht nuk instalohet, dhe ato ndalojne pikerisht para se te filloje instalimi (dmth futja e te dhenave si data, emri,mbiemri,canfigurimi i mouse keyboard etj.)

ku mund te reinstaloj bios-in qe kam.Keto jane te dhenat e Biosit qe kam:

BIOS CAPABILITIES TEST REPORT
===============================

Generated by: BIOS Wizard 2.10
Date: April 15, 2004
Time: 09:02

PnP Version : BIOS currently supports latest version 1.0
PCI Version : BIOS currently supports latest version 2.1
PCI IRQ Routing Table : BIOS currently supports this feature
Enhanced Disk Drive
Specification : BIOS doesn´t support this feature
DMI Version : BIOS supports minimum version 2.2. Latest is
version 2.3
ACPI Version : BIOS currently supports latest version 1.0
APM Version : BIOS currently supports latest version 1.2
Booting From CD-ROM : BIOS currently supports this feature
Supports ESCD : BIOS currently supports this feature
Can be Updated (flashed) : BIOS currently supports this feature
Can be Shadowed : BIOS currently supports this feature
BIOS Chip in Socket : BIOS currently supports this feature
Supports Selective Booting : BIOS currently supports this feature
Supports LS-120 Booting : BIOS doesn´t support this feature
Supports ZIP Booting : BIOS doesn´t support this feature
Supports Network Booting : The testing of this feature is not supported by
the current DMI version
BIOS Manufacturer : Award Modular BIOS v6.00PG
BIOS ID : 06/20/2001-694X-686B-6A6LJD4TC-00
BIOS Date : 06/20/01
BIOS OEM Signon : Unknown
BIOS ROM Size : 256K
Chipset : VIA 82C605 rev 196
Super I/O Chip : VIA 686 found at 0h:7h:0h

Administratori's picture

Përshëndetje Tim,

nuk besoj që problemi të jetë i BIOS (sigurisht, duhet të sigurohesh që njeh dhe i cakton madhësinë ekzakte diskut prej 120 GB).

Problemi është hardware. Duhet të kërkosh të gjesh çfarë nuk shkon.

Rruga më e thjeshtë është provosh me ndonjë Live-CD dhe të kesh kujdes mesazhet gjatë nisjes.

Rruga tjetër është si në vazhdim: m.q.s. shkruan që RedHat arrin të fillojë instalimin, por pastaj bllokohet, kur të arrish tek momenti i bllokimit mund të gjesh shkakun e dështimit. Instaluesi të vë në dispozicion konsole të ndryshme për të shikuar mesazhet e instalimit apo sistemit:

[Ctrl]-[Alt]-[F1]

-- > dritarja e instalimit;

[Ctrl]-[Alt]-[F2]

-- > shell nga ku mund te japesh komanda

[Ctrl]-[Alt]-[F3]

-- >

mesazhet e programit te instalimit

[Ctrl]-[Alt]-[F4]

-- >

mesazhet e sistemit

[Ctrl]-[Alt]-[F5]

-- > Mesazhe te ndryshem

[Ctrl]-[Alt]-[F7]

-- > kthehesh tek dritarja grafike e instalimit

Pra shiko dhe na jep mesazhet e gabimit.